10 téma, amivel az anyák kiakasztják egymást

2017.03.14

Jaj, de szépek is ezek! Tudjátok, mikor egyik anya csúnyán tud nézni a másikra, mert az homlokegyenest más elveket vall, mint ő. Vagy aki pont azzal borzolja a kedélyeket, hogy nem csinál ügyet semmiből.
Tucatnyi olyan téma van, amik nagy részén már nekem is volt szerencsém kiakadni, vagy kiakasztani vele másokat. 
Jöjjenek a kedvenceim:

Császármetszés: Aki e módszerrel hozta világra csepp gyermekét, biztos, hogy találkozik azzal a jelenséggel, mikor meg kell magyaráznia másoknak, hogy miért is volt szükség a műtétre. Ha kellően elfogadható magyarázattal tud szolgálni, talán megszabadulhat anyapajtik szúrós tekintetétől. Ha választottad a császárt, akkor fuss, menekülj... vagy hazudj. 

Tápszer: Persze, hogy az anyatej a legjobb. Persze. De van olyan, hogy az nincsen. De mindenképp be kell bizonyítanod a többieknek, hogy te tényleg mindent megtettél annak érdekében, hogy meginduljon a tejed. Bár így is lesz olyan, hogy belekérdeznek, és te lebuksz, hogy éppen az kimaradt. Szaladj el. Vagy hazudj.

Oltások: A kötelező az kötelező. Na de a választottak... azokon nagyon jókat lehet veszekedni...

Babakocsi vs hordozókendő:  Bűbájosan tudja lenézni egyik csapat a másikat. A hordozós anya csak szőrös hónaljú, igénytelen, sokgyerekes, diy ruhákban járkáló ősanya lehet; a babakocsis meg tutira a műkörmös, póthajas, magassarkús, otthonról is dolgozó, állandóan telefonálgató üzletasszony-anya. Nem, egyik sem igaz természetesen. 

Bébiétel: Ha veszed, akkor azért vagy szar anya. Ha főzöd, akkor meg azért. Lényeg, hogy az vagy, oszt' kész. 

Cumi: Az egyik csapat már a kórházban belenyomkodja az újszülött szájába, a másik inkább húsz órát ciciztet egy nap, csak cumit ne kelljen, mert az brutálisan káros! A köztesek előbb-utóbb feladják egy kis nyugi kedvéért. Aztán jöhet a csata, hogy oviba már csak nem cumival kéne menni...

Együtt alvás: Ebben a témában én mindig az elfogadható kategóriába kerülök mindkét táborral szemben. Lini mellettem alszik, de saját kiságyban. Míg nem mászott, babaöbölként funkcionált a kiságya, így össze tudtunk bújni, de nem kellett félnem, hogy agyon nyomom. Miért nem terjedt ez még el jobban? 

Légzésfigyelő: Ajaj. Ha nem használsz, hallgasd el, mert szétszednek. Tapasztalat.

Mosipelus: Az igazán környezettudatos és szorgos anyukák mossák a pelust. Ez van. Ha nem mosol, legalább ünnepeld őket! Mert mondjuk tényleg meg is érdemlik! 

Televízió: Az új divat szerint egyszerűen ördögtől való, és soha, semmilyen körülmények között ne nézzen rá a gyerek még véletlenül se, mert rögtön visszafordíthatatlan károsodást szenved, és onnantól kezdve bármi történik vele, az a tévé hibája. Ha néha bekapcsolod neki, el ne mondd senkinek! 

Tudnám még folytatni a listát a végtelenségig, de most ti jöttök! írjátok meg a ti kedvenc megosztó témáitokat!