Autósülés és Glamour napok

2016.04.11

Hosszú hetek szenvedése után végre valahára vettünk egy szuper ülést Lininek.
Soha nem gondoltam volna, hogy ez ennyire bonyolult és nehéz feladat, de bizony az.

Kezdetben ugyebár teljesen megfelelő volt a hordozó az utazáshoz. Nade most, hogy már majdnem teljesen kinőtte, egyre sürgetőbbé vált, hogy ülés után nézzünk. Szépen a neten neki is fogtam a nézelődésnek. Azt gondoltam, megnézem a kínálatot, választok egyet, ami árban és kinézetre is tetszik, elmegyünk, Lini kipróbálja, és megvesszük.
Ehelyett mi történt? Röviden felvázolom:

A netes keresgéléseim alkalmával nagyjából körvonalazódott előttem, hogy mit is akarok, mire is van szükségünk, és még az ADAC teszteket is végignyálaztam. Már húsvét előtt nagyjából két héttel kinéztem egy ülést egy bababolt weboldalán, ami árban megfelelt (nem is túl olcsó, de nem is horror ár), bár tesztet erről a darabról nem találtam, de szívesen megnéztem volna. Elmentünk hát hozzájuk, de még csak megközelítőleg sem azokat láttam, amiket a neten. Az eladó készséggel segített, de mintha más nyelvet beszéltünk volna. Mintha furcsa igényeim lennének... Mi az, hogy én nem olcsó ülést szeretnék, viszont isofix-eset sem? Vagy olcsó, vagy isofix-es százötvenezerért, világos?!?! Mi az, hogy én olyat keresek, ami még háttal beköthető...? Minek az, hiszen 9 kiló felett már úgyis utazhat menetiránnyal megegyezően az a gyerek! (Megjegyeztem, hogy Lini még nincs 9 kiló, csak 8, mire azt a választ kaptam, hogy az az egy kiló már nem oszt, nem szoroz... )
Gondoltam, kifogtam egy hülyét (amúgy a boltot nagyon szeretem, de ez az eladó.......), elmentünk hát máshová, ahol nagyjából ugyanezeket a darabokat mutogatták és ugyanúgy nem értették, hogy most akkor olcsót vagy drágát akarok?

Óbudán, a Stop Shop-ban van egy bababolt, a Kangaboo. A legszuperebb boltok egyike, viszont árban inkább a magasabb kategóriába tartozik, így először el sem akartam menni oda. De ennyi negatív élmény után már úgy voltam vele, adok egy esélyt nekik is. És milyen jól tettem!
Kezdetben megint ugyanazzal a problémával szembesültem. Nincs olyan ülés, ami nem 30 ezer, és nem 150 ezer, hanem valahol közötte. Egyszerűen nincs. Főleg nem a 0-18 közötti kategóriában. Esküszöm, hogy már a sírógörcs kerülgetett. Linit belepróbálgattuk mindenfélébe, már kezdtem hajlani az egyel nagyobb kategória felé, de nem. Annyira látszott a gyerkőcön, hogy neki ez nem jön be. És nekem sem jött be.
Az eladó lány, aki hihetetlen türelemmel állt hozzánk végül megkérte, vázoljam fel, mi az elképzelésem pontról pontra, ő pedig telefonál egyet. Miután lebonyolította a hívást, közölte, hogy nagyjából egy óra múlva ide tudnak hozni nekem egy Römert, 77 ezer forint, háttal beköthető, nem isofixes, de kék. Ó, bánja fene, legyen kék, de hozzák nekem!!! Hozták is, és szerelem volt első látásra. Lini is azonnal elmosolyodott, ahogy ülést ért a popsija A színe ráadásul inkább liláskék, így az is nagyon tetszik!

Így lett nekünk egy csodálatosan szuper Britax Römeg First Class Plus ülésünk, ami ráadásul kiválóan szerepelt a törésteszteken.

Lini azóta minden autózáskor úgy beszunnyad, hogy alig lehet felkelteni

A hétvégén egyébként az autósülés vásárláson kívül még a Glamour napokon is szórtam egy kis pénzt.
Nézzétek meg a videót, ahol megmutatom, mit zsákmányoltam: