Egy kislány is lehet vagány

2017.06.16

A mi gyerekkorunkban még nem volt ekkora ruhaválaszték a gyerekek számára, és nem is volt rá igazán igény. Az számított, hogy praktikus legyen és kényelmes. 

Ma viszont már gyakorlatilag legalább akkora - ha nem nagyobb - a kínálat a legkisebbeknek, mint a felnőttruhák között. Éles választóvonal került a kisfiú és kislány ruhák közé, ami nyilvánvalóan üzleti érdek, nem más. Ha valaki unisex gyerekruhára vadászik, nehezen talál. Rózsaszín-csillámos-szívecskés-pillangós-tündéres-virágos-pasztell kontra kék-kisautós-buszos-vagány-menő-kispasis. 

Vannak, akik nem kifejezetten örülnek ennek, és igyekeznek szembe menni a sztereotípiákkal - én nem. Egyszerűen tetszenek a csajos kisruhák, és szeretem ilyen cuki szerkókba öltöztetni Linit.

Mostanában viszont, hogy kezd nagylány lenni (mindjárt két éves, te jó ég!), úgy éreztem, ideje kicsit elhagyni a cukiságot, és vagányabb irányt venni - főleg, hogy Lini is egyre rosszcsontabb, így már nem is igazán illik a személyiségéhez a csupa rózsaszín habos-babos öltözet. 

Nagy örömömre a Bonprix-szel és a Siesta gyerekcipővel létrejött együttműködés keretein belül lehetőségem nyílt, hogy összeállíthassak néhány outfitet, amik az elképzeléseimnek megfelelően csajosan vagányra sikeredtek :) 

A Siesta gyerekcipő üzletében jártunk a Nyugati pályaudvarnál, ahol Lini rögtön próbára is tette az eladók türelmét, ugyanis utál cipőt próbálni :D Szerencsére itt tapasztalt szakemberek dolgoznak, kiválóan tudták kezelni a helyzetet, és a kínos pillanatok hamar elszálltak, kifejezetten jó kedvvel távoztunk a boltból - amihez hozzájárultak még az ajándék csokik, a lufi, és egy villogó halacskás karkötő is :D - na meg egy cicás kézbáb, amit kikönyörgött magának a kisasszony. 

(Az aznapi kalandjainkról egy videót is feltöltöttem a youtube csatornámra, ahol megmutatom az ajándékokat is: KATT

Egy fekete nike kiscipőt választottam, ami nem kifejezetten lányos, emiatt nem is volt könnyű választás. Már le is emeltem a polcról egy másikat, szokásosan rózsaszínt, de meggondoltam magam - itt az ideje kilépni a komfortzónából :) 

Igazából már láttam magam előtt, hogy milyen jól fog mutatni a John Baner kertész rövidnadrággal, amit a Bonprixen találtam - és szerintem nem is tévedtem. Ti mit gondoltok? 

Nézzetek körül itt: Bonprix lány nadrágok

Egy másik, kicsit inkább már elegánsabb csajszis overált más cipővel képzeltem volna el, de Lini ragaszkodott ehhez, és igaza volt, tényleg nem is rossz együtt ;) 

Nézzetek körül itt is: Szettek lányoknak

Folytatás hamarosan... :)