Így (nem) ittam meg 3 litert egy nap alatt...

2017.08.25

Egy Gyerünk, anyukám! kihívás során arra vállalkoztam, hogy megiszom egy nap alatt 3 liter vizet. Elmesélem, hogyan buktam bele.


Reggel a szokásosnál kicsit később keltünk Linivel, nagyjából egy órával tovább durmoltunk a megszokottnál, így majdnem hét óra volt, mire kikászálódtunk az ágyból. 

Elszürcsöltem a szokásos reggeli óriási adag tejeskávémat, közben csepp kislányomat reggeliztettem, elolvasgattam mindenféle szörnyűséges és idegesítő hírt a neten, majd eltakarítottam az előző esti romokat.

Fél kilenc tájékán kezdtem éhes lenni, és miközben azon agyaltam, mi legyen a reggelim, eszembe jutott, hogy nem ittam egy kortyot sem

Fogtam a négydecis limonádés poharam, kiszámoltam, hogy hányat is kéne nekem ebből meginni még ma, aztán megpróbáltam legyűrni az elsőt. Már ez gondot okozott, de megküzdöttem vele.

Dél körül már sikerült leküldenem három pohárral, így büszkén konstatáltam, hogy már több, mint egy liter megvan a háromból. Aztán rájöttem, hogy ez nem annyira jó arány, de legyünk optimisták...

A délutáni alvást követően Lini a szokásos játszótér-séta-kavicsgyűjtés körére kívánt indulni, és valamiért egyáltalán nem volt velem szemben megértő, mikor próbáltam megmagyarázni neki, hogy "anya félpercenként fut pisilni"... 
Tizenöt egész percet töltöttünk a játszótéren, rólam már dölt a víz - nem a melegtől. A kavicsgyűjtésben már nem is vettem aktívan részt, mert jobbnak láttam, ha nem guggolgatok, mert még a végén... szóval nem. Az pedig csak hab a tortán, hogy a tér két végében van egy-egy jóóóó hangosan csobogó szökőkút... Lekenyereztem a lányomat egy túrórudi és mesenézés ígéretével, így hamar hazajutottunk, én pedig megúsztam szárazon

Az esti nagybevásárlás hasonlóképpen zajlott. Azt hiszem, még soha életemben nem voltam ilyen hatékony, tudatos, gyors, lényegretörő a teszkóban. 

A nap végére már csak egy pohár kellett volna, hogy meglegyen a három liter, de úgy éreztem, menten elokádom magam, ha még azt is leerőltetem. Így aztán a kihívást elbuktam.

VISZONT:

- sokkal kevesebbet ettem, mint szoktam
- egészen biztos vagyok benne, hogy bár a rengeteg pisilés nem volt túl kényelmes, fix, hogy hasznos volt a szervezetemnek. 
- másnap fél kilóval (!!!!!!) kevesebbet mutatott a mérleg

Tanulság: igenis fontos odafigyelni a folyadékbevitelre, a szervezetünk pedig igen hálás lesz érte. 

A veséim biztos lájkolják ezt.