Klotyómanó

2018.01.03

Szóval az van, hogy az én gyerekem pelenkában megy érettségizni...

Azt a nagyképű mindenemet, hogy én mennyire azt hittem, tudom a tutit... Egész kicsi volt Evelin, nagyjából egy éves, mikor kapott egy bilit. Gondoltam okos fejemmel, hadd legyen csak szem előtt a "szerkezet", és akkor majd hipphopp magától ráül és hurrá. 
Nem ült. 
Fél év múlva elkezdett bilire járni Maci, Kutya, Póni, Egyszarvú, Kacsa, Macska. Pillanatok alatt szobatisztává vált az összes plüss itt és papáéknál. Még a legók is belecsináltak a legóbilibe, meg a legóklotyóba; még Barbie-ék is Barbie wécére jártak sz@rni pipikélni .
Tapsoltunk, ugráltunk, visítottunk, minden. 
Gyerekkísérettel jártam elvégezni a dolgom - ez is milyen jó, hiszen látja, és majd ő is kedvet kap. Aha...
Nem kapott.
Néha ruhában rácsüccsent, tapsoltam és visítottam, mekkora király, de nem... őt nem hatotta meg.
Vettünk neki igazi bugyit, ennek is baromira örültünk, ő is. Fel is vette, tetszett neki a dolog, de ugyanúgy pelenkának használta............. 
Nyáron sokat volt szabadon, ekkor szokott rá, hogy az erkélyajtóhoz jár a függönybe burkolózva végezni a dolgait. Bili "nemkell". 

Sebaj, sokan mondják, hogy a bilit kihagyja a gyerkőc, és egyből WC-re szokik. Hát, legyen. Megvettük a szűkítőt, hogy kényelmes legyen a babapopónak.
Sikerült rábeszélnünk, hogy legalább próbálja ki. Kipróbálta felöltözve először, óriási mókázást és bolondozást rendeztünk, tetszett neki, élvezte a bulit, és még aznap ráült pucér popóval is. Bár produktum semmi nem volt, de még ki is küldött, hogy hadd koncentráljon a dolgára. Sírtam Norbi vállán, milyen nagy már, hát pisil, és ráadásul egyedül... 

Tapsvihar, ováció, ünneplés, jutalomtúrórudi. Sínen vagyunk, királyok vagyunk, mégiscsak tudjuk mi, hogy kell ezt. Nem kell nekünk szakirodalom, meg kedvcsináló mesekönyv... A mi gyerekünk menő. Ő egyből WC-s, mit neki bili...az a dedósoknak való. Menő család vagyunk, na.

Eltelt három hét. Lini azóta egy tized másodpercre sem ült le próbálkozni.

"Nemkelljéécééééé, tisztabugyiiiiii kellllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" 

Tudod mit, drága Evelin Vivien...? Legyél örökre pelenkás.