Nyaralás babával - így készülj fel!

2017.06.28

Egy kis pihenés mindenkinek kijár így a forróság beköszöntével - a kisbabás családoknak is! 

A babával történő kimozdulás gondolata a legtöbb első gyermekes szülőnél enyhe gyomorgörcsöt idézhet elő, hiszen a kicsikkel minden sokkal de sokkal körülményesebb, és elég ijesztő tud lenni, hogy mindenre fel kell készülni.

Semmi sem lehetetlen! Ha kellőképpen felkészül az ember, elkerülhető a felesleges izgalom, és éppoly felhőtlen lehet a nyaralás, mint annak idején, amikor csak bedobtatok egy hátizsákot a csomagtartóba, és útra keltetek - na jó, majdnem annyira ;)

Adok néhány tippet, hogy mikre figyeljetek, illetve egy klasszul átlátható infografikával segítek abban, hogy semmi se maradjon ki a bőröndből, és minden nálatok legyen, amire szükség lehet.

1. Ne idegeskedj, vedd lazán!

Furcsa, hogy ez az első tanácsom? Gondolj bele: van egy megszokott életritmus, ami szinte biztos, hogy most fenekestül felfordul. Nem kell, sőt, nem is szabad azon görcsölni, hogy minden pont úgy és ugyanakkor történjen, ahogy az lenni szokott, és új "nyaralásos napirend" kialakításán sem érdemes fáradozni. Egyszerűen sodródjatok az árral, aztán majd otthon újra minden a régi lesz.

2. Milyen a szállás?

Ma már bababarát szállások százai közül válaszhatunk - gyakorlatilag szinte nincs is olyan város, ahol ne lenne legalább egy olyan hotel, ami kifejezetten családosok szórakoztatására szakosodott. Kisgyerekkel érdemes ilyet választani - már csak azért is, mert a nagyobbacskák találnak maguknak játszópajtást, illetve a szülőknek van lehetősége egy kis pihenésre is, ugyanis ezekben a hotelekben biztosítanak gyermekfelügyeletet is.

Ha mégsem ilyet választanátok, akkor mindenképp tájékozódjatok róla, hogy az adott hotelben mennyire tolerálják a kisgyerekeseket. Akad olyan szállás is, ahol kifejezetten "tiltják" a gyerekek jelenlétét - ezt mindenképp szükséges tisztázni az elején!
Érdeklődjetek arról is, milyen szolgáltatások állnak a kicsik rendelkezésére. Kérhető-e babaágy, eteőszék, milyen ételeket kínálnak a legkisebbeknek, van-e gyerekmedence, satöbbi. 

3. Orvos.

Ha megvan a helyszín, a szállás, akkor a következő lépés, hogy kiderítsd, milyen orvosi ellátásra van lehetőség szükség esetén a környéken. 

4. Pakolj be!

Akkor jöjjön a beígért infografika, aminek segítségével tuti, hogy semmi nem marad ki a bőröndből:

Remélem, hasznosnak találtad a cikket!
Ha így van, megköszönöm, ha megosztod, hogy másokhoz is eljusson.
Köszönöm